Novi Sad
25.11.2015.
06:21
Novosadski investitor Branko Banjac tvrdi da nije založio stanove u Cankarevoj 8 na Detelinari i da će oni ostati u vlasništvu stanara koji su ih kupili pre desetak godina.
  • jo

    25.11.2015 15:06
    @ Ex Chapman - @ Jo
    Ne bi ni ja da polemišem posebno ne se likovima kojima je u ovoj banana državi sve lako i dostupno kako si napisao.Znam šta pišem jer je ta zgrada 30m od moje a to tvoje " lako se proveri " objasni dedi od 70-75 godina koji treba da provede pola dana u redu na nekom šalteru ili da plati pola svoje penzije nekom advokatu da ga ošiša.Ili da čeka dve svetlosne godine da se g-da iz katastra udostoje da uknjiže.Za mene je u ovakvim slučajevima uvek kriva država jer ima mehanizme da to spreči ali nekom u džamahiriji odgovara ovakva kaljuga jer se lakše lopinari.A ko ovde piše tirade i ko je u blatu a ko ne dokaz ti je zakon od pre neki dan da se legalizuje 1,5 MILIONA objekata.Da je tu neko radio posao za čega prima platu ne bi ih bilo ovoliko
  • Ex Chapman

    25.11.2015 10:04
    @ Jo
    svega ovoga ne bi bilo da je Pera otišao pravo u POLICIJU. kriminal i nered koji pominješ potiče od takvog nezdravog "rezonovanja" kojeg si ti očito eksponent. kad neko truća tako nepovezano, a svoju tiradu otpočinje sa "ti nemaš blage veze s vezom" - ja odmah znam koliko je sati. sa takvima se ne upuštam u polemiku jer ne želim da se valjam u istom blatu sa njima.
  • JAZZ

    25.11.2015 10:01
    Nemoj verovati investitoru ni kada ti darove donosi :)
  • jo

    25.11.2015 09:01
    Džamahirija
    Svih ovih " rokovnik " investitora ne bi bilo da postoje samo par pravila.
    1.Zidaš zgradu i pre početka položiš depozit u vrednosti zgrade i kad se sve završi država ti vrati lovu.Ko nema pare nema ni papira.Država uzme pare i garantuje da će zgrada biti završena ako ne bude iz depozita namiri kupce a tog rokovnik majstora da sadi krompir
    2.Nema kupovine lovom iz najlon kese već svaka prodaja mora ići preko banke i za kupca i za prodavca.
    3.Ne garantuješ raznim doo tašna mašna i nema zatvaranja i stečaja dok ne dobiješ pečat da si čist ko suza.
    tad bi u ovoj džamahiriji ostalo 10 firmi sa licencom koje zidaju a ostali bi završili tamo gde treba.
  • jo

    25.11.2015 08:52
    @ Ex Chapman - Pravo
    To što si napisao nema blage veze sa vezom.Ti ljudi nisu mogli svoje pravo u ovoj džamahiriji da ostvare zbog " ekspertskih " zakona u ovoj banana državi.Tim ljudima je nešto što se zove " sud " klepio grdne pare za overu ugovora a onda se kao i milion puta dosad ispostavi da njihov pečat ima važnost nekog lovačkog ili pecaroškog udruženja.Sa tim pečatom oni odu u katastar i nema upisa na ime dok zgrada nema papire a to je ovde slučaj.I nisu problem ovakvi likovi kao ovaj nego to što se država i grad od svega lepo nafatiraju para a onda razni golo....ni koji sebe zovu investitorima zidaju mesecima bez papira i ikakve kontrole.I ko je na kraju dobar u svemu.Pa država ona svoje nije propustila da naplati.O katastru bolje i da ne pišem do ujutro bi nabrajao njihove mahinacije a o gužvi i redovima i da ne pričam.
  • 25.11.2015 08:39
    ne mogiu izvrsitelji ako postuju zakon da koriste sporost i nesposobnost katastra jer stanje u katastru veze nema sa realom.Ispada da bi svi mogli da prodaju sve sto pise u katastru da imaju.Dskle narode ako ste prodali stan prodajte ga jos 10 puta jer tako rade i ovi ozvaničeni od drzave . Kad neko kupuje nesto proveri milion puta a ovi kad plene samo plene nema veze ČIJE.
  • /

    25.11.2015 08:34
    /
    taj, ako je dao izjavu, je dostupan svim organima i banci.

    ali, vama vise odgovara mazohizam oligarhije
  • 25.11.2015 08:33
    opa znači u katastru imaju veze i moguće je da će da rade sve ono što su nekad radili š na Kosovu.
  • Ex Chapman

    25.11.2015 07:45
    Pravo
    Sasvim lako proveriti - ako je založio te stanove to mora da piše u katastru. Ako ne piše - nije založio; ako piše - on laže. Sasvim je moguće i ovo što on tvrdi - pod uslovom da se on zaista uknjižio kao vlasnik tih stanova PRE nego što ih je prodao. E sad to je malo verovatno jer se stanovi u novogradnji prodaju tako što ih PRVI VLASNIK kupi od investitora, koji se NE uknjižava kao vlasnik nekretnine. Jer ako se neko uknjiži na stanu pa taj stan prodaje, taj stan u poreskom smislu nema tretman novog stana, na njega se ne računa PDV (a samim tim i ne odbija) već porez na prenos apsolutnih prava. Jedini razlog da se investitor uknjiži na pojedinačnim stanovima koje je gradio jeste: 1. da ne namerava da ih proda već da ih koristi ili izda; 2. da na njih stavi hipoteku i tako opterećene proda naivčinama.
    Go figure (u prevodu "idi u katastar pa proveri")
  • /

    25.11.2015 07:31
    /
    ahha, nije zalozio 14 nego najmanje 28 stanova

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna